NoordzeeFM wint/Yorin FM verliest…..

De luistercijfers zijn er! Eindelijk een EERSTE vergelijking kunnen trekken tussen VOOR de frequentieverdeling (april-mei) en erna (juni-juli).

Erg opvallend is dat Yorin FM dat claimde als enige commercieel landelijk station op dezelfde frequenties landelijk te gaan, daalt! 2,9 % voor de verdeling en nu 2,7 %. En dat terwijl ze een uitgebreide campagna hadden….Bij RTL in Hilversum kan het niet anders dan dat er nu nog meer dan voorheen achter de oren wordt gekrapt en nagedacht hoe nu verder……

Noordzee FM meldde om 08:52 uur vanmorgen de champagneflessen open te gaan doen…..Da’s wel erg vroeg voor alcohol, maar ok, NoordzeeFM steeg met 1,2 %. Of dat nu echt door Gordon/Jensen komt of door het meenemen van 100.7 luisteraars van Sky Radio, is de vraag aangezien van 10 tot 16 en van 19 tot 06 uur bijna non stop wordt gedraaid sinds juni….

Overigens is opvallend dat Radio 3FM iets daalt, terwijl Radio 10FM zonder FM, met AM (pas vanaf 2e week juni het geval!) en kabel/satelliet op 5,2 % met 1,7 % daalt. Conclusie Radio10FM/Erik de Zwart: luisteraars zijn trouw….ja, persberichten moeten altijd positief overkomen. Ik ben benieuwd of ze in november met de luistercijfers over september/oktober ook zo zullen reageren als te verwachten is dat de daling hiervan nog verder doorzet. Andere stations hebben bewezen dat de daling toch een beetje geleidelijk gaat!

Tweede winnaar is overigens Radio 538 die met 11,5 % steeg van 10,7 % op 102, waarmee overigens voor dit station blijkbaar de oude NoordzeeeFM luisteraars niet essentieel meededen…Klein minpuntje voor Sky Radio, aangezien met 1,1 % verlies naar 12,3 % Sky Radio 100.7 misschien door sommigen verward wordt met NoordzeeFM 100.7. En Radio 538-luisteraars gingen niet mee naar Sky Radio 101……?!

Overigens ontbreken nog cijfers voor RTL FM, ID&T Radio en Radio 103. Wel opvallend dat de ‘overige cijfers’ hiertoe stegen van 6,2 % naar 9,1 %. Maar wie pakt hier de meeste winst? Dat wordt pas eind september duidelijk bij de volgende cijfers als deze drie station ook zijn meegemeten…
Tot zover mijn korte analyse …Echte eerste conclusies kunnen pas rond eind november, en definitievere eigenplijk pas eind januari worden getrokken…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *