Inwisselbaar?

Sja blijkbaar ben je inwisselbaar als persoon. Alphonsus Martinus van Westerloo bewees vandaag dat hij als aankomende topman bij het Nederlandse RTL
zijn huidige werkgever SBS Broadcasting BV (Net 5, SBS 6 en V8) kan gaan beconcurreren………

Een opvallende overstap die alleen maar kan onderschrijven hoe superopportunistisch de mediabranche werkt! Enigszins verslagen moeten medewerkers van het eerste uur bij SBS vanmorgen op hun kantoor zijn verschenen…..

Van Westerloo is de man die het SBS-concern heeft doen groeien en drie financieel succesvolle zenders heeft doen ontstaan ten koste van RTL haar zenders!

Het is toch gek dat een RTL-topman de door hem opgezette zenders moet gaan beconcurreren, maar ja Erik de Zwart deed in de radiomarkt een soorgelijke overstap! De geloofwaardigheid en het met hart en ziel werken, komt daarmee overigens misschien wel in het geding, zo klinkt her en der.

Als eerste wil Van Westerloo (nee het heeft geen proirieit) in navolging van SBS, de sex bij RTL 5 wegdoen, ook al is net een accoord met Playboy daarover gesloten! Ik zou zeggen: haal eerst het geweld weg, van erotiek is de schade toch niet bewezen? Playboy is toch een heel net beursgenoteerd Amerikaans bedrijf?

Trouwens Dick Simon Arnold van der Graaf – de huidige baas van RTL – zei gister nog in de Volkskrant dat de nieuwe topman van RTL Group wil centraliseren en de teugels meer wil aantrekken – naast het veel sneller meer winst willen maken. Blijkbaar kan Van Westerloo daarmee leven en heeft hij daar afspraken over gemaakt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *