UPC/Liberty Media of John Malonisering in NL?

Of het nu United Pan Europe Communications (UPC), United Global Communications (UGC) of Liberty Media heet; deze bedrijven
gaan gewoon door met de John Malonisering van Nederland…..

Casema overnemen lukte niet, dat komt misschien later nog wel als de huidige eigenaren (Providence, GMT en Carlyle) ervanaf willen op termijn.

Canal+ en Canal Digitaal Satelliet overnemen is wèl de bedoeling. Ondanks dat UPC zelf nog steeds aan een zijden draadje hangt in de door Liberty Media gecreërde wirwar van holdings, is het zo goed als duidelijk dat een en ander zal worden overgenomen. Misschien komt straks wel weer een overname van SBS aan bod, wie zal het zeggen?

Dan zal de mediamacht van UPC helemaal onstuitbaar zijn. Heel benieuwd wat de Nederlandse Mededingingsautoriteit zal melden als het Canal+ en Canal Digitaal Satelliet zal overnemen. Het komt dan letterlijk op 40 % van de tv-distributiemarkt terecht als het om het marktaandeel gaat.

Als het doorgaat, is uitwijken van UPC niet meer mogelijk. Kabel? UPC,
satelliet: UPC – tenminste als UPC het voort zal zetten! – , Digitenne?
ja dat kan, maar aanbod is te beperkt, vooralsnog niet nationaal en sja
de premiumcontent zal er wel verdwijnen….

Als UPC haar tentakels bovendien verder zet, is ook denkbaar dat UPC het digitale pakket van Casema overneemt; de premiumcontent (sport, films en sex) moet toch tot de abonnees doordringen als ze die heeft gekocht!

Kortom: investeerders gezocht voor een concurrerend alternatief – commercieel – satellietpakket????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *