Onderzoek & Luxemburgs

Meningen kan je soms kopen, dat is in heel de wereld bekend. De zichzelf
respecterende en veelal objectief noemende NOS lijkt dat nu ook ineens te doen en dat voor frequenties…….

Radio 3 doet immers een frequentie-onderzoek onder haar luisteraars. Niet een objectief onderzoek om te bekijken hoe dat nu eigenlijk zit, maar blijkbaar met een ander doel…

Immers via een prijsvraag kan je meedoen. Je kan prijzen winnen als je klachten hebt! Spontaan heeft ineens iedereen in Nederland klachten over ontvangst, want een leuke prijs in de vorm van een radio is toch altijd wel meegenomen?

Uit de vraagstelling blijkt des te meer hoe suggestief deze is, want de NOS gaat er blijkbaar vanuit dat iedereen storing zou hebben. Het invullen van de vragenlijst zonder dat je storing hebt, is een hele kunst kan ik vertellen!

Vermoedelijk heeft minstens 95 % maar waarschijnlijk gewoon 99 % van de Nederlandse bevolking perfecte ontvangstmogelijkheid van Radio 1-2-3-4-747AM. Als ik prive in mijn huis kijk, dan constateer dat ik overal wel goede ontvangst heb en de ritten die ik maakte de afgelopen drie maanden in de auto leverden evenmin problemen op. Ja op 50 km van de grens in Belgie ontving ik Radio 1 niet meer, want die zit niet meer op de FM band. En een oude radio die niet geschikt voor FM ontvangt inderdaad niet goed, maar dat wist ik te voren!

Kortom als de NOS op deze wijze niet bestaande problemen gaat cre-eren wordt blijkbaar een ander doel nagestreefd?
De waarde in kwantitatieve en kwalitatieve zin wordt dan ineens wel heel beperkt!
======
Een overwinning voor RTL Group en RTL 4/RTL 5! Ze mogen Luxemburgs
blijven – voorlopig. Maar des te opvallender is dat de uitspraak van de Raad van State eigenlijk weliswaar het Commissariaat voor de Media als het ware gelijk geeft dat deze Nederlandse zenders zijn, maar omdat er geen dubbele licentiesituatie kan zijn eigenlijk zegt dat een en ander bij de Luxemburgse en Europese rechter moet worden uitgevochten…….Kortom de komende jaren zullen RTL 4 en RTL 5 zeker als Luxemburgse zenders blijven uitzenden.

En dat betekent dat RadioTeleLuxembourg gewoon door kan gaan met het RTL Tele Letzebuerg De Journal dagelijks om 06 uur op RTL4.
Dat dit programma wordt uitgezonden publiceert RTL 4 overigens helemaal NERGENS….Misschien schaamt RTL zich in Nederland niet voor de erotiek maar wèl voor haar Letzebuergse uitzending?

Wel nog een eigenaardigheidje over deze zaak is dat SBS Broadcasting BV met als directeur Fons van Westerloo zich in deze zaak heeft gevoegd en wil dat RTL 4/5 Nederlands worden omdat er eerlijke concurrentie moet kunnen zijn! Erg benieuwd zal iedereen dan ook zijn wat Van Westerloo hier straks als de nieuw aan te stellen directeur van het Nederlandse RTL hiervan zal vinden….RTL Group als Luxemburgs bedrijf een duidelijk standpunt, zou het Luxemburgse bedrijf RTL/de Holland Media Groep SA dat ook houden met de toekomstige directeur die nu een tegengesteld standpunt heeft?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *