HMG=Hispanic Marketing Group!?

Met logo en al kwam ik HMG tegen op het web en het blijkt ook te staan voor
Hispanic Marketing Group. En dat is weer van de Spaanstalige radiogroep
Hispanic Broadcasting! (met 69 radiostations actief)

Maar HMG kan ook staan voor Human Molecular Genetics, The Heschong Mahone Group, Higgins Music Group of het veel logischere Health Media Group zo leert een zoekmachine op internet…

De naam HMG (heeft overigens geen eigen corporate website!) heb ik nooit gesnapt in Nederland. Holland Media Groep staat het hier voor. Maar het zendt met haar stations uit voor heel Nederland en niet alleen voor ‘Holland’ (en Luxemburg?!). Als ik bij een goede Zuidlimburgse vriend kom, dan vraagt ie wel eens ‘hoe gaat het in Holland’? Een beetje gelijk heeft hij wel!

Als je jezelf HMG noemt als grootste mediabedrijf, heb je blijkbaar al in de naam minder boodschap aan de rest van Nederland………Dat in heel Nederland actief zijnde ‘Hollandse’ mediabedrijf heeft ervoor gekozen officieel de lastigere bedrijfsnaam RTL/de Holland Media Groep SA te gebruiken (dat is ook wat ik altijd aanhoudt om de link met RTL te bewaren!) En om het nog ingewikkelder te maken is de holding RTL Group Beheer BV begin dit jaar in het leven geroepen om de Nederlandse BV’s van Yorin FM, Yorin TV, RTL iMedia en RTL FM te groeperen. En laat RTL FM weer de bedrijfsnaam Holland FM BV voeren!

Alsof de bedrijfsnamen nog niet onduidelijk genoeg zijn, heeft het bedrijf verzonnen om RTL Group Beheer BV nu ook als ‘handelend onder de naam’
(HODN) te laten opereren met RTL/de Holland Media Groep. Verwarring alom dus als de BV en SA uit elkaar gehouden moeten worden!

Daarom een gratis tip voor Fons van Westerloo….

Ik zou zeggen: verloochen je afkomst niet, richt je op heel Nederland en noem jezelf gewoon RTL Nederland SA, resp. RTL Nederland BV. Da’s toch simpeler?

En het heeft als link veel meer met het door het bedrijf zo belangrijk gevonden merk RadioTeleLuxembourg!! Als je BV gebruikt, dan weet je dat het over de in Nederland gevestigde zaken gaat en bij SA is het Luxemburg. Maar dan moet je er wel consistent in zijn met gebruik van SA en BV zodat het verschil altijd helder wordt bij uitingen….!

Er is een bedrijf dat dat ook al doet op deze manier! Juist SBS Broadcasting BV en SBS Broadcasting SA! In eigen uitingen gaat dat meestal goed:-)

Of neem dan desnoods voor de Luxemburgse holding de oude naam aan. Met een knipoog heet die danweer RTL Veronique SA zoals de rechtsvoorganger van RTL/de Holland Media Groep SA oorspronkelijk heette




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *