Sky News niet welkom in VS…

Het BRITSE Sky News is niet welkom in de VS lees ik net…

Sky News was van plan via satelliet en kabel de oversteek naar de Verenigde Staten maken; net zoals FOX News in Europa in een aantal digitale pakketten (waaronder die van Sky Digital in Engeland) te zien is.
Volgens de Britse krant The Observer zou de komst van Sky News in de VS leiden tot een ‘ideologische clash’ met FOX News…..

Sky News is van BSkyB, en daar is mediamagnaar Keith Rupert Murdoch’s NEWS CORP de belangrijkste aandeelhouder van. En NEWS CORP is ook de eigenaar van FOX NEWS… En daarom ontstond een intern conflict…..

FOX News heeft zich geprofileerd als zwaar patriottistische/Amerikaans-nationalistische nieuws-zender, terwijl Sky News daarbij vergeleken toch een verademing is! Al is het maar omdat Sky News als Britse journalistieke nieuwszender de concurrentie probeert aan te
gaan met BBC News24. Dit terwijl Fox News vooral op adrenalinegedreven muziek de oorlog tegen het terrorisme onverbloemd aanpakt en steunt in haar uitzendingen….

En nu blijkt dus dat het allemaal erg gevoelig ligt in de VS. Zaken, politieke belangen en media gaan – zeer zeker in de VS – hand in hand!
Keith Rupert Murdoch zelf omschreef Sky News als ‘BBC Lite’, met andere woorden een voor hem te kritisch tv-station. Sky News medewerkers verklaarden zich tegen de FOXificatie van hun station te zijn en geen strijd te willen, en daarom pas op de plaats te maken met betrekking tot distributie in de VS. De door de VS gepredikte ‘freedom of speech’ is echter ver te zoeken……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *