In memoriam:Joseph Mac Donald (Joe) Simmons

Het was een voorlichter waar ik zeer veel respect en waardering voor heb.
Een man als geen ander, Curacaoenaar, trots, vrolijk, grappig en kundig.
Ik mocht de eer te hebben één van de eerste journalisten te zijn met wie hij sprak toen Joe bij A 2000 aan de slag ging als persvoorlichter. Het was niet alleen zijn begintijd bij A 2000 – maar ook een beetje mijn begintijd als journalist. Een man die uitgroeide tot HET gezicht van A 2000 en later UPC.

Ook al moest hij het toen ook al al niet zo populaire kabelbedrijf verdedigen, hij deed dat met verve. Als je misschien op sommige momenten wist dat dingen (structureel) niet goed liepen bij het kabelbedrijf, was de charme van Joe dat hij onmiddelijk respect wist te verkrijgen voor de persoon Joe Simmons. Joe Simmons werd zelf dankzij zijn functie een beetje bekende Nederlander. Hij vertrok maart 2002 naar de gemeente Zaanstad waar hij hoofd Communicatie werd. De gemeente Zaanstad hangt de vlag halfstok op zijn dag van begrafenis. Terecht. Joe Simmons was net 52 jaar geworden, maar had minstens dubbel zo oud moeten worden….

Zeer veel sterkte voor de familie van Joe Simmons, in Nederland EN op Curacao/St Kitts.

David de Jong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *