De Come-back van de Familie Schneider

Terwijl met de transactie door UnitedGlobalCom met UPC
Liberty Media de schulden van UPC loost, heeft de oprichtende familie van UnitedGlobalCom nog een kleine ‘meevaller’ meegekregen van John Malone….

Wie kende de UPC-topman in de mediawereld (Mark L Schneider) niet die ‘ineens’ toen het zichtbaar heet onder zijn voeten werd om heimwee van zijn familie terugkeerde naar Denver in de Verenigde Staten…….Maar ze zijn terug – wel op afstand….

De Familie Schneider immers die haar aandelen in UnitedGlobalCom
al bijna volledig had overgedaan aan John Malone’s Liberty Media, heeft
het restant ook verkocht aan Liberty Media. Dit restant is circa 1 %
van de aandelen en 2 % stemrecht, maar toch….John Malone’s Liberty Media
bezit daarmee nu circa 75 % van de aandelen UnitedGlobalCom en 96 % stemrecht. Een aardig zakcentje met andere woorden……..

Opvallend is ook de terugkeer van de familie Schneider in de directe (tijdelijke) leiding voor UGC Europe. UGC Europe neemt de taken over van de UPC holding, nu de financiele transactie hiervoor de komende week wordt uitgevoerd.

PAPPA Gene W. Schneider is de CEO (algemeen directeur), ZOON Mark L. Schneider is de CEO voor Chello Media (UPCtv, UPC-content en Chello),
Charlie Bracken wordt CEO voor UPC Broadband en Financieel directeur (CFO) en Mike Fries wordt COO (operationeel directeur). En dit terwijl Gene W. Schneider tegelijkertijd voorzitter wordt van de Raad van Commissarissen van UGC Europe en eveneens samen met zoon Mark L. Schneider zowel in de directie als in de Raad van Commissarissen van UnitedGlobalCom zelf zit.

Met andere woorden: de come-back van de door sommige (in de media actieve) Nederlanders o zo geliefde familie SCHNEIDER; dit keer echter onder de hoede van John Malone! En zo kan de oude DutchMedia-rubriek Schneider’s UPC Watch om worden gevormd tot MaloneSchneider’s UGC Watch!

Bron van al deze info? registraties bij de Securities and Exchange Commission in de VS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *