Ideetje: snelwegbordjes veilen?

Misschien is het het een oplossing als de snelwegbordjes met radiofrequenties worden geveild……

Nu staat nog steeds op de bordjes in de meeste gevallen de frequentie vermeld van 747AM voor Radio 1, wat uiteraard sinds vorig jaar incorrect is. Meestal hebben regionale publieke zenders zelf hun eigen frequenties die erbij staat aangepast.

Maar wat geeft de regionale publieke zenders en Radio 1 het voorrecht op ‘s lands snelwegen hun frequenties te mogen vermelden?

Immers de meeste commerciele radiostations bieden minstens elk uur nieuws en verkeersinformatie; sommigen zelfs meer dan Radio 1 biedt! Kortom het advies aan het ministerie van Verkeer & Waterstaat (die over deze borden gaat): veilen die borden en anders simpelweg weghalen!?!

P.s.> Even een RDS tip nav wat autorijden! Nog steeds zenden zowel VRT Radio 1 en VRT Radio 2 als het Nederlandse Radio 1 en Radio 2 in RDS de meldingen ‘Radio 1’ en ‘Radio 2’ uit. Denk je net op het Nederlandse Radio 2 te zitten, zit je op de Vlaamse VRT-zender en andersom….lastig als je in de auto zoekt in het grote grensgebied van Zeeland, Noord & Belgisch Brabant, Nederlands & Belgisch Limburg….VRT Radio 2 en het Nederlandse Radio 2 lijken redelijk op elkaar qua format! Alhoewel er geen equivalent bestaat: Radio 4 vermeldt wel Radio4NL…! Aan de NOS en VRT heb ik dit circa een jaar geleden gemeld, maar die stelden dat luisteraars snel genoeg zouden horen of ze op de Nederlandse of VRT-zender zouden zitten en gaven dat de ander het maar moest aanpassen……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *