Radio 3 FM naar YorinFM?

Of het allemaal gebeurt, sja…wie zal het weten. De roddel bereikte ondergetekende al eerder deze week, maar die was niet ter publicatie. Gelukkig publiceert VPRO’s 3voor12 het nu ……:-)

Florent Luyckx beweerde in Nova dat ie bij Radio 3FM blijft, maar Rob Stenders, Ruud de Wild, Giel Beelen, Claudia de Breij en (op aandringen van Stenders) misschien ook Gerard Ekdom zijn geinteresseerd in een mogelijke overstap naar RTL Nederland: Yorin FM. Niet helemaal duidelijk is hoe de situatie dan bij YorinFM ligt…

Duidelijk is wel dat er bijhoorlijke onvrede (financiele?) is bij Radio 3FM van genoemde medewerkers en RTL aan de medewerkers trekt om het marktaandeel omhoog te verkrijgen met medeneming van DJ’s, zenderbaas en format….

Florent Luyckx moet wel in een ongelukkige positie verkeren, hij had het kunnen weten te voren. Na zijn benoeming erachter komen te maken te hebben met het wespennest van omroepverenigingen, NOS en andere spelers dat Radio 3FM vormt. Een begrijpelijke – maar te voorkomen – drijfveer om zijn heil elders te zoeken. Als hij vertrekt blijkt dat zijn benoeming – net als die van sommige anderen in het publieke bestel slechts als een springplankfunctie diende. Enigszins insinuerend dat uitgaande van het waarheidsgehalte van de berichten de VPRO al op non actief zetten aast in haar berichtgeving…..Gegeven is dat de VPRO de benoeming van Luyckx nooit heeft ondersteund omdat deze uit de sollicitatiecommissie is gestapt….

P.s.> Onderschat de rol van Leo van der Goot in deze kwestie niet….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *