Frank de Grave (VVD) versus Frans Slangen(KRO)

Vaak vergeten in Nederland, maar ook hier beluisterbaar brengt RNW (als EEN omroeporganisatie) ook best interessante zaken!

Frank de Grave zegt het gewoon ronduit: omroepverenigingen hebben hun langste tijd gehad. Leden van publieke omroepverenigingen zijn papieren leden….EEN nationale omroep met onderlinge verscheidenheid is door hem gewenst, maar niet langer allerlei aparte organisaties….De Grave toonde zich

Een duidelijk standpunt dat al enige tijd niet gehoord is. De RANJA drinkende parodie van De Grave in Kopspijkers, blijkt in de originele uitvoering hierover een duidelijke een visie erover te hebben

‘Omroepverenigingen zijn van deze tijd en hebben een toekomst en zijn zelfs noodzakelijk…’ ‘Alle onze programma’s hebben elementen die passen in onze cultuur, maar dan moet je wel willen kijken en luisteren’.
‘Verrast zullen zijn dat 3,5 miljoen gezinnen in opstand komen en verrast zijn over hoeveel steun er bestaat’. ‘de andere organisatie zal zeker niet tot efficiency leiden’

Met de nodige oordelen zonder resultaten van onderzoeken hiertoe te hebben en verwijzend naar de BBC (die in een andere economie en in een andere grootheid van het land opereert) bracht de KRO-voorzitter Frans Slangen zijn betoog…

De opstand van de 3,5 miljoen gezinnen is een aparte….Als een dreigement voor propaganda-campagnes hebben omroepverenigingen altijd hun eigen zendtijd om dit op poten te zetten; dan zal wellicht gesteld worden dat al die programma’s en presentatoren verdwijnen als omroepverenigingen verdwijnen. Maar dat is natuurlijk de realiteit omkeren. Immers de 6,9 miljoen huishoudens (waar de publieke omroepen in het geheel) hun uitzendingen voor maken, zal het vermoedelijk in meerderheid niet uitmaken of Ook dat Nog! door de KRO of door Nederland 1 gemaakt wordt, evenzo voor vermoedelijk het gros van de programma’s!

Radio Nederland Wereldomroep bracht hierover de gesprekken met resp. Frank de Grave en Frans Slangen…

Luister via deze link nog na tot 05 uur vannnacht aankomende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *