Weinig animo voor ander omroepbestel?

NRC Handelsblad kopt met deze titel. Maar klopt de titel wel of is bevat die suggestieve indicaties. De kop had ook kunnen wezen: voor het eerst animo voor ander omroepbestel!

Immers op de wijze waarop AVRO, VARA, D66 en de PvdA hebben gesproken over het omroepbestel de afgelopen dagen, is tot nu toe niet echt geschied! De AVRO en de VVD lijken met andere woorden in een paar dagen af te stevenen op een omroeprevolutie? (tenminste als het niet alleen bij praten blijft!)

Te verwachten viel dat KRO, NCRV, EO en TROS alles het liefst zo laten als het is, met misschien de wens tot MEER macht bij omroepverenigingen….

Minder logisch is de reactie van de VPRO, des te meer opvallend is dat BNN die als anti-comformistisch het publieke omroepbestel binnenkwam ‘eerst de discussie intern’ wil voeren in plaats van kansen te zien om jongerenprogrammering te verankeren in een omroepbestel zonder omroepverenigingen……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *