Efficient werken volgens de TROS en EO….

‘Dus we willen zo min mogelijk belastinggeld verspillen [..] maar het juist
heel erg efficient inzetten …het scheelt 10 % met de situatie zoals het nu is, we zorgen ervoor dat er met belastinggeld waar iedereen het over heeft
zo mooi mogelijk en zo goed mogelijke programma’s tegen zo gering mogelijke kosten worden gemaakt.’

Quote/unquote Marc van Hal namens de TROS bij AVRO Radio 2/Antenne 2.
Met andere woorden TWEE studio’s voor EEN programma is goedkoper volgens Van Hal dan EEN studio? Wellicht ten opzichte van de oude situatie, maar TWEE studio’s is altijd duurder dan EEN…..

Dat de EO omwille van (on)christelijke redenen een eigen studio bouwt voor EO TweeVandaag en weigert in het TROS gebouw te zitten, vertelt Van Hal niet. Kortom daarmee wordt omroepgeld verspild….(met dank aan de Evangelische Omroep). Wellicht doet de EO dit waarschijnlijk om zo hun eigen ‘ EO Netwerk’ te kunnen maken in de toekomst als AVRO en EO dienen te wisselen in de situatie van de zender-ruil van Nederland 1 en 2. Maar ondertussen wordt een TweeVandaag studio ingericht. De samenwerking tussen EO en TROS bij TweeVandaag lijkt daarmee op een dieptepunt te komen. Waarmee aangetoond is dat het publieke omroepverenigingen-bestel op deze wijze zichzelf belachelijk maakt…..

De opmerkingen over Radio 3FM zijn ook mooi. Indien Radio 1, 2, 3FM, 4 en 747AM gecentraliseerde studio’s zouden hebben, zouden vijf studio’s afdoende zijn. Daarmee zou een aparte TROS studio, net als aparte AVRO/KRO/NCRV, VPRO/NPS/VARA/RVU, EO en overige studio’s overbodig worden. Wellicht betekent efficient werken in Hilversum iets anders dan daarbuiten?

Marc van Hal in AVRO Radio 2/Antenne 2 in een item met Roeland van Zeijst over TweeVandaag en TROS Radio 3FM

P.s. Jammer dat de EO niet om een tegenreactie is gevraagd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *