Opvallend…RTBF La 1 wèl gewenst?!

Opvallend….RTBF La 1 wordt door de programmaraad van Bergen op Zoom/Roosendaal e.o. (Noord-Brabant West) opnieuw geadviseerd in het – let wel – vrijblijvende standaardpakketadvies. In dat deel dient het de thans doorgegeven Duitse commerciele zender RTL te vervangen.

Volgens de programmaraad zijn er ‘veel reacties binnengekomen’ toen RTBF La 1 verdween. RTBF La 1 is de eerste publieke zender van Franstalig België, die toen Nickelodeon (toen nog met het toenmalige Veronica) startte met uitzenden in nagenoeg heel Noord-Brabant en Limburg van de kabel verdween. Nu heeft RTBF La 1 nog een kabeldistributie van 2 % in slechts enkele gemeenten waarvan alleen Maastricht een grote gemeente is.

De vraag is of Essent Kabelcom dit vrijblijvende advies zal uitvoeren. In Limburg is RTBF La 1 immers ook voor het Essent Kabelcom-gebied in het vrijblijvende standaardpakket geadviseerd, maar aldaar legt Essent Kabelcom het advies naast zich neer (het advies is immers niet bindend…)

De VRT besteedt relatief weinig aandacht aan het Franstalige landsdeel, zo is uit onderzoek gebleken dat tegelijkertijd aantoonde dat de RTBF contrair meer aandacht besteedt aan Vlaanderen – en dus aan het hele buurland België…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *