Moet miljoenenpubliek voor 747AM?

Radio 1 en 747AM. Als ik Henk Burger op het gastenboek van de Bezorgde Omroepmedewerkers goed begrijp, wordt Radio 4 steeds meer een muziek voor miljoenenprodukt en 747AM moet voortaan ook jongeren gaan aanspreken met het schrappen van documentaires (ook op Radio 1).

De preciese plannen zullen binnenkort wel duideljk worden. Wel begreep ik dit weekend dat het enige onderhoudende talkradio programma van de Nederlandse radio verdwijnt. De Doofpot van Marcoen Hopstaken bij BNN Radio 1 moet kappen…..

Triest word ik als ik lees dat Paul van Liempt de ambance van VPRO De Avonden beschrijft als vrijwilligersradio in het Rosa Spier-huis. Blijkbaar dient volgens Paul van Liempt en vele anderen alleen radio voor de massa gemaakt te worden. Wellicht leven deze heren buiten de Europese realiteit. Publieke omroepen ZONDER omroepvereningen als France Culture, France Musiques, VRT Klara, RTBF La Première, DeutschlandRadio Berlin, Deutschlandfunk, Rai Radio 3, BBC Radio 3, BBC Radio 4 en zo nog velen anderen blijken het van belang te vinden dat er in Europa cultuur op de radio is. En dat hoeft niet per sé met een miljoenenpubliek als je publieke omroep bent!

UPDATE: AVRO ANTENNE 2 meldt net dat de NCRV met deel 2 van Met Het Oog op Morgen komt waarin middels een ‘huiskamersfeer’ op ‘informele wijze’ doorgesproken wordt over nieuws……En EEN van de presentatoren is Sjors Fröhlich….Weg verdieping (documentaires), welkom vervlakking?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *