Vijf cijfers is iets anders dan zes cijfers

“Ik mag geen exacte cijfers geven maar ons totaal aantal abonnementen van Maastricht tot Groningen is van vijf naar zes cijfers gegaan”

Quote – unquote Edwin van Laar, perswoordvoerder Essent Kabelcom in de regionale krant De Stentor (Apeldoorn/Zwolle/Deventer e.o.). Of de journalist in kwestie heeft het verkeerd opgeschreven, ofwel Van Laar heeft hier een fout begaan.

Het gaat over het aantal digitale kabel-tv abonnees dat Essent stelt te hebben. Indien het getal uit zes cijfers zou gaan, zou het om 100.000 gaan. Indien het om vijf cijfers gaat, gaat het om 10.000. Getuige reacties van een anonieme zender lijkt de melding verkeerd. Immers volgens deze zender zou Essent anders nog behoorlijk wat geld dienen over te maken als het om 100.000 abonnees zou gaan. De realiteit van TV Home is dat met het nieuwe concept Essent in staat is gebleken om de weinig overgebleven abonnees van het ‘oude’ TV Home concept terug te winnen tot een oud niveau van meer dan 10.000. Alhoewel nog niet het hele gebied van Essent Kabelcom TV Home tot haar beschikking heeft, blijft dat een zeer laag percentage (0,57 %) op de 1,73 miljoen abonnees die het kabelbedrijf stelt te hebben.

‘De meeste Spanjaarden hebben een schotel gekocht om TVE Internacional te kijken. Nu kost het pakket 8,50 per maand maar we zijn bang dat dat elk jaar duurder wordt. We kopen liever een schotel voor 300 euro, dat hebben we na een paar jaar terugverdiend,’ aldus José Pardo.

Deze opmerking is een zinnige… Immers op satelliet zijn naast TVE Internacional ook andere Spaanse zenders beschikbaar voor Spaanstalig geinteresseerden die de kabel onmogelijk allemaal kan aanbieden en omzet tot een soort abonnee-tv constructie, terwijl ze op satelliet vrij zijn!

P.s. Essent Kabelcom gebeld, maar deze was niet bereikbaar voor commentaar.

One thought on “Vijf cijfers is iets anders dan zes cijfers”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *