VPRO 3voor12=onderdeel betaal-televisie pakket!

“NB: 3VOOR12 TV zit niet ‘achter de decoder’. 3VOOR12 TV zit in het standaard digitale kabel pakket waar o.a. ook Nederland 1 tm 3 deel van uit maken. Digitale kabel maakt het mogelijk om kanalen achter de decoder te plaatsen zoals gebeurt bij o.a. sommige voetbal- en filmkanalen, zodat ze alleen te zien zijn na extra betaling. Dat is bij 3VOOR12 TV niet het geval. ”
=========
Quote/unquote VPRO. Het heeft even geduurd, maar eindelijk is VPRO 3voor12 TV ook via UPC Digital beschikbaar voor de circa 47.600 abonnees. Eerder werd 3voor12 TV al beschikbaar gesteld voor de weinige (circa 10.000) betaal-tv abonnees op het digitale pakket van Essent Kabelcom TV Home. Voor diegenen die een 5 Mbit/s internet-verbinding hebben, is VPRO 3voor12 TV kosteloos te ontvangen inmooie kwaliteit. Voor diegenen die 474 kbit/s aankunnen kunnen in iets mindere kwaliteit ook gratis kijken.

Met betrekking tot de gedane VPRO-opmerkingen over UPC Digital:
Ik houd er op dat UPC Digital gewoon een vorm van betaal-televisie is. 14,95 euro per maand BOVENOP het analoge pakket (per 1 januari 2004 gemiddeld 14,22 en eind volgend jaar geuniformeerd 15,20 euro per maand) kan toch onmogelijk als ‘free to air’ redenatie worden gehanteerd. Om VPRO 3voor12 TV te ontvangen via de televisie kost dit met andere woorden circa 30,15 euro per maand!

De VPRO maakt de klassieke vergissing dat digitale betaal-televisie als het ware ‘gratis’ is NA betaling. Echter er een verschil tussen digitale betaaltelevisie en (semi) gratis/free to air digitale televisie. UPC kiest voor het eerste en niet voor het tweede (waarbij bijvoorbeeld bepaalde digitale signalen altijd voor elke abonnee te zien kan zijn indien digitale kabel-tv ontvangers regulier te koop zouden zijn, zoals bij satelliet-televisie het geval is). Kortom wees op uw hoede!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *