Soms is het beter failliet te gaan?

Onderzoek RTV West en RTV Rijnmond

Als ik het bovenstaand rapport teruglees ga ik bijna denken dat het wellicht voor de provincie Zuid-Holland misschien (financieel) verstandiger is de boel te laten klappen en dus failliet te laten gaan.
Zo kan op de as van RTV West en RTV Rijnmond een nieuwe (gezamenlijke) publieke ZuidHollandse regio-omroep starten met een editiestelsel voor Den Haag, resp. Rotterdam. Het zou getuigen van politieke lef. Doorgaan met geld pompen in de bestaande organisaties heeft wellicht weinig zin. Het is overigens niet de eerste keer dat RTV West op de rand van faillissement verkeert. Bovendien kan daarna de schuldvraag en mogelijke persoonlijke aansprakelijkheid jegens bijvoorbeeld Jeroen Soer en andere bestuurders aan de rechter worden voorgelegd, zoals de NVJ inmiddels overweegt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *