Staatssecretarissen gingen en kwamen, maar……..

Eelco Brinkman (CDA), Hedy D’Ancona (PvdA), Aad Nuis (D66), Rick van der Ploeg (PvdA), Cees van Leeuwen (LPF) en Medy van der Laan (D66) kwamen en gingen weer……….echter EEN man bleef sinds september 1987 in het middelpunt van de ‘macht’ als EEN van de belangrijkste ambtenaren voor het mediabeleid op het tegenwoordige departement OC&W: Harry Kramer.

Op 1 februari 2004 gaat Harry Kramer na circa 16,5 jaar iets anders doen buiten het ministerie van OC&W.

Harry Kramer heeft te maken gehad met ATV/EPTV (ging niet door), TV 10 (het verbod), de komst van RTL Véronique (commerciele buitenlandse televisie),Cable One/Radio 10(commerciele ‘buitenlandse’ radio), Radio Noordzee Nationaal (eerste officiele gelicenceerde radiozender met steun van…..), commerciele radio via de ether, etherverdelingen (1994, 1997, 2003) waar sinds 1988 juridische procedures over gevoerd worden en pas in 2003 tot een soort van definitieve verdeling hebben geleid, Digitenne (overheidsinitiatief digitale ethertelevisie), oprichten NPS (splitsing NOS), structuur NOS, regionale publieke omroep en nog veel meer waar Kramer zijn stempel op heeft gedrukt in de mediageschiedenis….Vast en zeker zullen bepaalde (vooral commerciële) personen het goed nieuws vinden dat Kramer weggaat. Zij hebben hem verweten veelal pal voor de publieke omroepen in Nederland te staan….Kramer – soms aangeduid als de ‘eigenlijke’ staatssecretaris Media – wijst in dat soort gevallen meestal naar politiek verantwoordelijken en ontkent de aantijgingen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *