ConcertZender verdient waardering!

De ConcertZender die als nevenactivteit van de NOS kan bestaan verdient meer waardering dan de NOS en haar organen de 20 jaar oude radiozender geven!

Zoals vandaag bekend werd, staat in een geheim werkgroepdocument dat de ConcertZender maar beter kan sluiten en worden vervangen door urban/R&B radiozender. De Raad van Bestuur van de NOS dient hier de komende weken een besluit over te nemen. Het is mij altijd opgevallen dat op de beleids-website van deze Raad van Bestuur de ConcertZender nooit een plekje heeft verkregen als het gaat om het overzichtje van zenders en netten. Bij de vorige Raad van Bestuur nam Hans van Beers nog deel in het bestuur van de ConcertZender. Opvallend is dat deze vacature in het ConcertZender-bestuur niet is ingevuld door EEN van de leden van de huidige Raad van Bestuur van de NOS.

Het is gek dat DE plek waar klassieke muziek, wereldmuziek, jazz en andersoortige muziek ruimte krijgt in alle vrijheid om zeep geholpen dreigt te worden. Een organisatie die op vrijwilligers draait en hetgeen doet dat een publieke organisatie ook HOORT te doen: datgene wat commercie links laat liggen.

Hoe zou gereageerd worden als het omgekeerde zou gebeuren: Radio 4 naar de kabel en de ConcertZender ervoor in de plaats in de ether?!

PS: ik vraag me af hoe de ambitie van urban/R&B zich verhoudt tot FunX…..Die is toch opgezet voor urban/R&B?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *