Amsterdam wordt wakker…

Amsterdam wordt wakker….Hanna Belliot (PvdA-wethouder Cultuur) komt volgens onderstaand AT 5 bericht in het geweer tegen UPC. De tariefsverhoging voor UPC-kabelkijkend Amsterdam (van 11,06 euro per maand naar 14,09 euro per maand) is inderdaad fors, maar was al enkele weken geleden aangekondigd….Ben benieuwd of het tot een rechtszaak komt en wie gelijk krijgt. Het contract UPC/gemeente Amsterdam liep dacht ik tot 2005….

Onderzoek naar tariefsverhoging UPC

De gemeente Amsterdam gaat onderzoeken of de tariefsverhoging die UPC in het nieuwe jaar wil doorvoeren geoorloofd is. Het kabelbedrijf wil per 1 januari de tarieven voor radio en televisieaansluitingen met 30% opschroeven. UPC zegt dat dit nodig is om kostendekkend te kunnen werken en om de service te verbeteren. Bovendien liggen in de rest van het land de tarieven hoger. In een contract uit 1995 staat echter dat UPC de tarieven met niet meer dan de inflatie mag opschroeven. Ook de consumentenbond is tegen de verhoging. Wethouder Belliot heeft een advocaat ingezet om het contract te onderzoeken.BRON AT 5.
=========AANVULLING===========
VARA’s KASSA heeft eveneens aandacht aan de radicale kostenverhoging besteed. Duidelijk is de wat kromme redenering dat contracten wat UPC betreft geen waarde meer zouden hebben vanwege Europese regelgeving….
Zie ook de website van KASSA

De uitzending is ook nog terug te zien! (minuut 17:30)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *