Definitief einde (naam) Kindernet

wordt binnenkort

Aangezien bij, dat onderdeel is van
en op haar beurt weer onderdeel van ze het nut van Nederlandse namen als Kindernet niet meer inzien.

Achtergrond:
Kindernet is sinds 1987 als kinderzender actief geweest. In 2001 nam Viacom/MTV Networks Europe de zender over en doopte het kanaal in 2002 om tot Nickelodeon. Kindernet bleef als merknaam voor de programmering voor allerkleinsten actief. In een artikel in het Parool wordt duidelijk dat nu het laatste Nederlandse merkrestantje ook bij de vuilnis wordt gezet. In hetzelfde interview wordt ook nog eens duidelijk dat Nickelodeon (in tegenstelling tot het voormalige Kindernet) vooralsnog geen intentie heeft te investeren in programma’s. Nickelodeon teert (succesvol) op (door vooral Nickelodeon VS geproduceerd) Amerikaans produkt alsmede (Europees/Nederlands) archiefprodukt. Door Europese en Nederlandse regelgeving wordt Nickelodeon gedwongen Nederlands/Europees produkt uit te zenden. Zou Nickelodeon anders alleen maar uit Amerikaanse producties bestaan…..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *