RTL/NOS Oranjepropaganda uitgebarsten…

RTL Nieuws, het NOS Radio 1 Journaal en het NOS Journaal alsmede nagenoeg alle andere zichzelf journalistiek noemende radio- en tv-uitzendingen lijken deze zondag (maar te verwachten is ook morgen en daarna) omgedoopt tot vooral Oranja-propaganda uitzendingen. Enkele van deze uitzendingen aanschouwende vroeg ik me af wie deze mensen zijn die als een kip zonder kop achter Oranje aanlopen…

Wat er in Rusland, Palestijnse gebieden, de nasleep van de schietpartij in Amsterdam en ander relevant nieuws aan de hand is, is ogenschijnlijk voor de journalistieke media blijkbaar minder relevant.

Ja, leuk als twee ouders een gezonde dochter ter wereld brengen. Als deze nieuwe mejuffrouw misschien over een jaar of 18 journalistiek relevant wordt, is het misschien geinig er iets meer van te weten, maar niet in journaaluitzendingen…Rubrieken als RTL Boulevard, SBS Shownieuws en talloze andere publicaties weten er raad mee. Het blijft treurig dat elke ratio verloren gaat als het om boven de wet gestelden gaat….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *