Lid worden voor NCRV voorzitter Klop?

‘Daar doet u ons een groot plezier mee’. Daar sluit Kees Klop zijn eigen column in de NCRV Gids af met een oproep aan NCRV-leden hun huisgenoten en familie ook lid te laten worden van de NCRV. De afsluitende woorden zijn treffend. ‘ons’ is dus het management en NCRV-medewerkers. De vraag doemt op de Nederlands Christelijke Radio Vereniging bestaat omwille van haarzelf of omwille van de leden die de bestaansgrond zijn van verenigingen. Getuige de oproep lijkt Kees Klop aan de eerste definitie te voldoen. Zichzelf in stand houden omwille van zichzelf. Daarmee getuigt de protestant-christelijke omroep van de nutteloosheid van zichzelf alsmede het omroepzuilenstelsel als het binnen de eigen familie vraagt om meerdere leden te verkrijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *