Colorful Radio naar NOS!

Het ultieme bewijs dat de NOS heel actief is met de start van een ‘Urban’ radiozender op de kabel. Hierbij via deze link en deze link een brief die aan kabelexploitanten is verstuurd waarin melding wordt gemaakt van de overname van Colorful Radio, het kabelradiostation van de Nederlandse Radio Groep BV (Erik de Vlieger/Imca Group).

Opvallend is dat Colorful Radio wordt overgenomen voor de kabeldekking, terwijl Colorful Radio voor een groot deel (bijv. bij Casema maar ook bij UPC in Amsterdam) mono-distributie kent.

Aldus zal per 1 februari volgens deze informatie de NOS willen starten met Urban Radio. Getuige dit artikel waarin over een startdatum van 1 juni wordt gerept, is voor te stellen dat toegewerkt wordt naar een ‘harde’ lancering.

Met Urban Radio (werktitel) heeft de NOS haar zevende publieke radiozender. De ConcertZender en Urban Radio zijn feitelijk nevenzenders en daardoor geldt geen wettelijk must carry voor de kabeldistributie.

Waarschijnlijk komt hiermee een einde aan een lange zoektocht voor een definitieve plek voor deze zender.

Dit radiostation heeft een geschiedenis die begint bij Radio Londen; na omgedoopt te zijn tot Q-Radio met AM-dekking om Q the Beat te worden werd dit radiostation verkocht en gesplitst, waarbij op de kabel Colorful Radio startte onder de hoede van de Colorful Groep. Voordat deze laatste failliet ging, werd Colorful Radio verkocht aan Erik de Vlieger’s Imca Groep die het station in de ‘Nederlandse Radio Groep BV’ onderbracht en een FM-frequentie wilde verkrijgen. Dit radiostations is dus binnenkort publiek!

P.s. opvallend dat Colorful Radio sinds kort live streaming op internet beschikbaar is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *