Limburgse CDA-verdeeldheid?

Opvallend hoe provinciepolitiek in de media over de media tot zichtbare verdeeldheid leidt!

Immers dit weekend meldde L1 allereerst dit.

L1TV BLIJFT MOGELIJK OP SATELLIET

L1 heeft de provincie drie ton subsidie gevraagd voor het definitief doorgeven van de TV-uitzendingen van L1 via satelliet-bedrijf Astra. Sinds 1 december wordt daarmee geëxperimenteerd. Door de uitzending per satelliet kunnen 25.000 gezinnen in het buitengebied die niet op de kabel zijn aangesloten, L1 nu wel ontvangen. Dat geldt ook voor nagenoeg heel Europa. In de provinciale statencommissie voor cultuur reageerden de meeste fracties positief op het principe om een provinciale bijdrage te geven. Volgens CDA-statenlid Joke Prevoo biedt de satelliet de mogelijkheid om een oude wens van het CDA in vervulling te laten gaan. PvdA-gedeputeerde Odile Wolfs komt binnenkort met een voorstel. Zij koerst ook op een bijdrage van andere partners zoals rijk en gemeenten. (BRON L1)
===============
Waarop afgelopen maandag L1 hetvolgende meldde over de kwestie.

VRAGEN CDA OVER SATELLIET-UITZENDINGEN L1TV

Het CDA in Provinciale Staten wil meer informatie over het subsidieverzoek van L1, voor het definitief doorgeven van L1 Televisie via satellietbedrijf Astra. Daarbij gaat het om 300.000 euro per jaar.

Sinds 1 december wordt geëxperimenteerd met uitzendingen via de satelliet. Zo’n 25.000 gezinnen in het buitengebied die niet op de kabel zijn aangesloten, kunnen daardoor nu L1 TV wel ontvangen. Het CDA vraagt onder meer of op korte termijn gepeild kan worden of gemeenten met een groot buitengebied willen meebetalen aan de satelietuitzendingen. Ook wil de partij weten of er andere mogelijkheden zijn om L1 in alle Limburgse huiskamers te brengen. Het CDA wijst er verder op dat afgesproken is terughoudend te zijn met nieuwe investeringen. BRON L1
===========================
Het gaat hier overigens om de CDA-statenleden Ger Timmermans en fractievoorzitter Noël Lebens, waarbij collega Joke Prevoo vermoedelijk voor haar beurt of op persoonlijke titel sprak…. Het CDA vormt samen met de PvdA en VVD het bestuur in de Limburgse Gedeputeerde Staten.
————————————-
Enigszins op de lachspieren (maar terecht) vond ik deze reactie van een kijker in het ‘buitenste buitenbos’ bij L1 in het gastenboek:

Wij zijn heel verbaasd dat juist het CDA zeurt over het doorgeven van L1 via de satelliet! [..]
Wij kijken hier in het “Buitenste Buitenbos” te weten Leiden, naar onze HUISZENDER, welke aristocraat wil ons dit afnemen! En dat Bij betalen?

Moeten wij dan weer als vroeger eens per week een videoband van L1 uit Egelse ontvangen van de Pap & Mam. Gelooft deze figuur ook nog in sprookjes?

Wij gaan snel naar”‘t Luiperke kieken!!

veel succes!

Adiee van Gerard en Miriam Ligtvoet
——-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *