Voice of America ook op 1395 kHz

Een opvallende ontwikkeling. De frequentie 1395 kHz die door John de Mol’s (Talpa Radio) Radio 10 Gold sinds kort non stop tussen 23 uur tot 20 uur wordt gebruikt, wordt ook door de publieke internationale Amerikaanse omroep VOA (Voice of America) gebruikt!

VOA gebruikt deze vanuit Tirana (Albanie) voor haar Kroatische uitzending, dagelijks van 06:30 tot 07:00 uur, zo blijkt uit het frequentieoverzicht van VOA. Tot op heden werd de 1395 kHz alleen door het religieuze Trans World Radio van 20 tot 23 uur gebruikt, waardoor Radio 10 Gold op de AM op dit tijdstip in Nederland gestoord kan worden. Ik ben benieuwd hoe dat klinkt…

In Nederland staat de zender voor de 1395 kHz op de Dijk Lelystad-Enkhuizen op de locatie ‘Trintelhaven’. De frequentie is officieel aan ‘Liberty Radio’ vergeven, maar eigenaar Ruud Poeze verhuurt deze door aan Radio 10 Gold. Afgelopen week startte Radio 10 Gold met nachtuitzendingen op de middengolffrequentie (23-06 uur).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *