Niet alleen VRT, ook RTBF vernieuwt…

In Nederlandse media kreeg de VRT de aandacht voor haar vernieuwingen. Echter de Franstalige Belgische publieke omroep RTBF heeft per vandaag op haar twee zenders (La Une en La Deux) een algehele vernieuwing ingezet.

Zoals eerder aangekondigd zal de RTBF zich meer met het zendermerk (La Une & La Deux) dan met het RTBF-merk profileren. De vormgeving voor de zenders is volledig gewijzigd en ook het RTBF-Journaal presenteert zich voortaan anders in een nieuwe (grote) studio met een volledig nieuwe indeling. Ook is de website van La Une volledig vernieuwd. Nieuw is dat het RTBF-journaal voortaan op internet opgevraagd kan worden via Live RTBF La Une Journal Télévisé. Weliswaar is de VRT met VRT Nieuwsnet actief, het VRT TV 1 Journaal kan nog steeds niet (in haar volledigheid) via internet worden bekeken. Concurrent VTM Nieuws maakt dit wel mogelijk voor haar VTM Nieuws. Ook de Franstalig Belgische commerciële zender RTL-TVi maakt dat al geruime tijd mogelijk voor haar ‘RTL TVi Le Journal’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *