Idiotie om TVE Internacional op de kabel?!

Idiotie in Maastricht/Eijsden voor TVE Internacional. Het werd bevestigd door de kabelexploitant Nutsbedrijven Maastricht (eigendom van Essent NV). Een dreigbrief van een afzender die zich ‘Grupo Pro-TVE’ noemt.

De bedreiging omhelst het willen opblazen van verdeelkasten van het kabelnetwerk. Ook leden van de programmaraad Maastricht/Eijsden zijn bedreigd.

Te idioot voor woorden! Zeker als een ieder zich kan beseffen dat voor zeer weinig geld (vanaf 200 euro) TVE Internacional via de Hotbird of Astra 1 ontvangen kan worden met een eigen schoteltje zonder abonnementskosten. En daarvoor krijgt de schotelbezitter ook andere Spaanse zenders erbij: zo zitten de regionale Spaanse zenders free to air op de Astra 1, de nieuwszender TVE Canal 24 Horas zendt uit op de Hotbird.

Eerder vorig jaar werd de algemeen directeur van Kabelnet Veendam ook bedreigd toen deze RTL 4, RTL 5 en Yorin van de kabel haalde vanwege een zakelijk conflict. Ook toen leken kabeltelevisieklanten zich niet te beseffen dat discusseren met woorden en argumenten gebeurt, waarbij soms de feiten niet altijd zijn zoals men wenst. Het berusten hierin lijkt blijkbaar ook voor deze wellicht kleine groep Spaanse tv-liefhebbers soms moeilijk, maar zoals aangegeven: alternatieven zijn voorhanden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *