Is Colorful Radio wel van Erik W. de Vlieger?

Deze vraag houdt me deze dagen bezig. Te meer nu de NOS de komende dagen naar verwachting de kabeldekking van het radiostation zal kopen van NRG Nederlandse Radio Groep BV (de BV naam waaronder Colorful Radio opereert). Uit informatie van de Kamer van Koophandel blijkt dat de NRG Nederlandse Radio Groep BV uiteindelijk via twee BV’s (Janssen Intertrust BV en JM Janssen Holding BV) eigendom is van het in Vaduz (Liechtenstein) gevestigde ‘Lowland Establishment’. In de keten van deze BV’s is ook ‘Metropolis Noord I BV’ opgenomen en de bestuursbevoegdheden van IMCA/AIR Lib Nederland alsmede Base Airlines. De Nederlandse BV’s staan geregistreerd op het adres Bickerswerf, Amsterdam. Deze locatie is een nieuwe vastgoedlocatie die Aquadam BV blijkt te exploiteren, een onderneming van Erik W. de Vlieger en broer F.J. de Vlieger.

Het is onduidelijk wie de eigenaar is van Lowland Establishment en dus Colorful Radio. Wel wordt duidelijk dat mr. J.M. Janssen een cruciale rol speelt voor Erik W. de Vlieger. Erik W. de Vlieger stelde enige weken geleden niets te weten van een Liechteins bedrijf waar hij mee te maken zou hebben. Bellend naar de kantoren van Erik W. de Vlieger is tot nu niet gereageerd op de vragen anders dan dat personen die de telefoon opnemen niet bekend zijn met Lowland Establishment.
Opvallend is dat uit het Kamer van Koophandel dossier blijkt dat E.W. de Vlieger Holding BV op 27 november 2003 het radiostation heeft overgedaan aan de holdings van Lowland Establishment. Van 11 juni 2003 t/m 26 november 2003 had E.W. de Vlieger Holding BV overigens als enige de formele bestuurlijke bevoegdheden over Colorful Radio nadat het de oude directie uit de statutaire macht had gezet. Wellicht is dit allemaal een normale gang van zake, en mogelijk slechts een belastingmaatregel om een bedrijf via Liechtenstein onder te brengen, maar niemand kon mij – tot nu – helderheid over verschaffen. De zaak vindt ik interessant gezien de aankoopintentie van de kabeldekking die de NOS als publieke omroeporganisatie wil kopen. Mocht iemand weten wie de eigenaar van Lowland Establishment is, wat de rol van Mr. J.M. Janssen in relatie tot Erik W. de Vlieger is en hoe deze zaak verder in elkaar zit: reactie is welkom!

2 thoughts on “Is Colorful Radio wel van Erik W. de Vlieger?”

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Indien langs deze weg mogelijk, zou ik gaarne in contact willen komen met de heer Erik wim de Vlieger.

  U kunt mij ook bereiken op telefoon 06/55689409.

  Met voorbaat dank.
  Arend Loomeijer

 2. Geachte,

  Ik ben op zoek naar Erick de Vlieger.

  Het gaat over een deal in rechte grote som waarin ik een hulp bij nodig heb.

  Indien u mij in contact kan met de heer Vlieger zou ik dankbaar zijn.

  Met vriendelijke groeten,

  AREND LOOMEIJER

  06 – 30221109

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *