General Manager RTL FM & Yorin FM naar SKY Radio?!

Nog geen jaar geleden werd Mark Berendsen (toen 34) als ‘nieuwe radiodirecteur’ van Yorin FM gepresenteerd zijnde de nieuwe ‘eindverantwoordelijke’ (quote/unquote persbericht 3 maart 2003).

In november jl. werd zijn ‘eindverantwoordelijkheid’ blijkbaar afgenomen, aangezien Arthur Weijers werd voorgedragen als nieuwe ‘directeur Radio’ voor de radiostations RTL FM en Yorin FM. Toen stelde woordvoersters Karin Bouwknegt namens Mark Berendsen ‘heel blij met de oplossing’ van de benoeming van Weijers tot directeur Radio en is dit in ‘goed overleg’ geschied. Een interne bron sprak niet al te lang daarna van een ‘terzijde schuiven’ van Berendsen….

Opvallend toch dat Mark Berendsen uiteindelijk bij Sky Radio zijn toekomst heeft gevonden, het radiostation dat RTL FM koortsachtig probeert te imiteren. Blijkbaar is het origineel voor Berendsen stukken interessanter ondanks het ‘heel blij’ zijn met de oplossing van Weijers als radiodirecteur! Geen van de RTL-woordvoerders was op de dag van de aankondiging van Berendsen zijn vertrek bereikbaar vanwege een ‘bedrijfsactiviteit’.

Klein detail: Roland Snoeijer (ex-AVRO, ex-Veronica) is inmiddels tot ‘Program Director RTL FM’ benoemd….Yorin FM scoort wat betreft luistercijfers nogal teleurstellende prestaties: 2,6 % (10+) ondanks het verkrijgen van landelijke dekking. Voor de verdeling was dit (zonder landelijke dekking) 2,9 %. RTL FM scoort 1,5 %. (actuele cijfers: november/december 2003)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *