De een na de ander?!

De ene na de andere radio-aankondiging vandaag!

De Stichting Colorful Radio – gevestigd te Hilversum, Sumatralaan 45 – is per vandaag eigenaar geworden van Colorful Radio. De radiozender is daarmee vanaf vandaag een publieke nevenzender en de zevende publieke landelijke radiozender van Nederland. Kabeldekking: 95 % (waarvan circa een derde mono).

Het stichtingbestuur van Colorful Radio bestaat uit o.a. Ruurd Bierman, lid van de Raad van Bestuur van de NOS. De uitzendingen van Colorful Radio zijn met onmiddelijke ingang overgeheveld van Amsterdam naar het Hilversumse Mediapark. De komende tijd zal gewerkt worden aan de verdere invulling van de zender. Vooralsnog blijft het DJ-persneel onder de zeggenschap van de Stichting Colorful Radio werken, over personele afspraken wordt volgens een woordvoerder van de NOS nog gesproken.
Hoeveel betaald is voor de overname is onduidelijk. De komende tijd zal een kort geding dienen door de NVCR (Nederlandse Vereniging van Commerciele Radio) tegen de overname.

Opvallend genoeg stelde NOS in een persbericht dat Colorful Radio zich richt op ‘migranten’. Letterlijk vertaald zijn dit ‘landverhuizers’ of ‘buitenlandse werknemers’. Tot nu richtte Colorful Radio zich als multiculturele hitzender op een ieder die het interesseerde, met name jongeren. De komende tijd zal het format van Colorful Radio en de programmering ingevuld worden. Ook zal een nieuwe zendercoördinator benoemd worden. Tot die tijd neemt Florent Luyckx (Radio 3FM) deze functie waar. Overigens is NRG Nederlandse Radio Groep BV niet overgenomen, maar alleen de feitelijke kabeldekking.

ROB STENDERS verlaat samen met een (deel) van zijn team per eind augustus de VARA en Radio 2 en 3FM. Margreet van Gils zal in ieder geval per september 2004 meeverhuizen met Rob Stenders naar Yorin FM, de radiozender van RTL. Stenders verliet RTL/de Holland Media Groep SA rond 1996. Destijds was het radiostations van RTL/de Holland Media Groep SA, VeronicaFM alwaar Stenders zich niet meer thuisvoelde. “Ineens kwam er een research group uit Amerika die vertelde hoe het moest. Daar diende iedereen zich aan te houden. Voor het maken van een programma werden vastomlijnde regels opgesteld. Je kreeg een playlist voor je neus met dertien plaatjes en dat waren niet de spannendste. Ook kreeg je verbale restricties.”[..]”Nou, ik heb nogal sterk de afwijking een muziekliefhebber te zijn en dan wil je af en toe ook iets kunnen draaien wat buiten de mainstream ligt. Bij een commerciële omroep is dat een afwijking, ja. Daarom ben ik teruggegaan naar de publieke omroep, waar je niet alleen wordt afgerekend op luistercijfers en marktaandelen. Daar kun je je tenminste ook nog wat experimenten veroorloven. Ik hoor wel eens: Commercieel of publiek, wat maakt het nou uit? De platen zijn toch hetzelfde. Dat is pertinent onwaar. Je hoort wél veel verschil, want de platen zijn niét hetzelfde.” stelde Stenders in een interview met Rob Janssen voor de SP in 1999.

RTL stelt morgen meer over de inhoudelijke kanten van de programmering te kunnen vertellen. Dan zal ook duidelijk worden of zijn eigen programma ‘Freakolympics’ een vervolg zal krijgen bij de commerciele omroep waarbij hij wellicht zijn ‘afwijking’ nu wel ten toon mag spreiden?

Michiel Beelen (de officiele naam van het pseudoniem Giel Beelen) zal van de NPS per september 2004 naar de VARA overgaan waarbij Beelen het ochtendprogramma op Radio 3FM zal verzorgen voor de VARA na het vertrek van Stenders. Beelen werd overigens in oktober 2001 ontslagen bij de VARA vanwege oproepen tot het versturen van poederbrieven naar de KRO alwaar deze eerder dat jaar was ontslagen….(en dat allemaal op Radio 3FM)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *