‘Als Digitenne omvalt, en daar leek het [..] op..’

‘Als Digitenne omvalt, en daar leek het een tijdje op…’. Dit zijn woorden van de minister van Economische Zaken, Laurens Jan Brinkhorst. Brinkhorst gebruikte deze woorden in het plenaire debat in de Tweede Kamer over kabeltarieven en Digitenne/KPN.

De minister zei verdat dat ‘Het er geruime tijd op leek dat er geen mogelijkheid voor verdere financiering zou zijn’. Eind november heeft de minister (via Nozema NV) Digitenne een financiering gegeven. Brinkhorst heeft in het debat aangegeven dat indien het vergroten van het aandelenbelang van Koninklijke KPN NV wordt afgewezen door de Tweede Kamer, het voortbestaan van Digitenne ‘op het spel staat’. Brinkhorst stelt dat er op dit moment geen andere partijen ge├»nteresseerd zijn om Digitenne te financieren dan in de voorgestelde
constructie (vooral financiering door KPN en Nozema).

Kortom de minister heeft toegegeven dat Digitenne op de huidige basis eigenlijk op sterven na dood is waarbij met een dreigende toon richting Tweede Kamer het grotere KPN-belang voor lief moet worden genomen ….?!

(de discussie ging erover of de licentie wel kon blijven gelden aangezien de voorwaarde was dat KPN geen groter belang dan 30 % mocht hebben van Digitenne Holding BV).

Wordt het niet tijd voor een compleet anders Free to air DVB-T model?????
(DutchMedia heeft hier in november 2001 – voor de licentie-uitgifte bij beleidsmakers op gewezen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *