Belgische Canal+ activiteiten: 32 miljoen euro!

De Belgische activiteiten van Canal+ heeft Vivendi Universal SA 32 miljoen euro opgeleverd. Dit heeft Vivendi Universal bekend gemaakt bij de publicatie van haar jaarverslag 2003 enkele maanden geleden. Alhoewel de verkoop 32 miljoen euro opleverde leverde de totaaltransactie een kapitaalwinst op van 33 miljoen euro.

In december 2003 verkocht Canal+ Group als dochter van Vivendi Universal SA, Canal+ Belgique SA aan een investeerdersgroep bestaande uit Déficom (15 %), kabelaars (ACM en Brutélé, 68,1 %) en SOCOFE (16,9 %).

De Vlaamse activiteiten van Canal+ NV werden verkocht aan Telenet die deze onderbracht bij dochter PayTVCo NV. Canal+ had in Vlaanderen volgens Telenet eind 2003 88.000 analoge en 68.000 digitale (premium)abonnees met een gemiddelde omzet van 33,70 euro per maand..Canal+ Belgique SA telt circa 172.000 abonnees, waarvan 132.000 premiumabonnees en 40.000 basic/Le Bouqet abonnees. De verwachting is dat voor het einde van dit jaar PayTVCo NV alsmede Canal+ Belgique SA de namen van de Vlaamse, resp. Franstalig Belgische premiumzenders Canal+ zal wijzigen in nog nader bekend te maken namen.

Het in Brussel gevestigde Canal+ NV – als dochter van Vivendi Universal – bestaat thans alleen nog uit de Nederlandse activiteiten (Canal+ Rood, Canal+ Blauw, Canal+ 16/9, X-Zone alsmede het satellietboeket Canal Digitaal Satelliet) die te koop staan. In Hilversum zijn de kantoren van het satellietboeket Canal Digitaal Satelliet en de sales & marketingorganisatie Canal+ Services BV gevestigd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *