Radio 10 Gold: tien nul acht (AM) / Meijerhof

– Frank Meijerhof (Chief Financial Officer) neemt per 1 juli de taken van algemeen directeur over van vetrekkend directeur Lex Nicolaï bij Digitenne Holding BV

– Radio 10 Gold zal per 1 juli via AM 1008 kHz worden uitgezonden vanuit Zeewolde (Flevoland). 1395 kHz zal tot 1 augustus in een parallel periode ‘aan’ blijven staan. Talpa Radio International BV heeft de frequentie overgenomen van Radlon Media Ltd. Broadcast Partners is de zenderexploitant voor de middengolf-zender die op haar beurt een overeenkomst hiertoe met Nozema NV heeft gesloten. De frequentie 1008 kHz was tot 1 juni 2003 aan de NOS toebedeeld die deze ten behoeve van Radio 1 de afgelopen jaren inzette. Het is voor het eerst in de geschiedenis van deze frequentie(range) dat een commerciële zender deze sterke zender in gebruik neemt. Oorspronkelijk is de frequentie in 1930 in gebruik genomen door de AVRO en VARA.

De zender zal de slogan Radio 10 Gold tien nul acht gaan gebruiken vanaf de ingebruikname van de zender die een vermogen van zo’n 400 kW zal kunnen uitzenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *