SBS Broadcasting SA maakt halfjaarcijfers bekend

SBS Broadcasting SA heeft haar halfjaarcijfers zonet bekend gemaakt. In totaal maakte het bedrijf het afgelopen half jaar een netto omzet van 327,88 miljoen euro met een netto winst van 14,22 miljoen euro over het eerste half jaar. Dit is een omzetstijging van 21 % en een netto winst-stijging van 88 %. Hierbij zij aangemerkt dat SBS Broadcasting SA haar belangen in Polen (30,4 % van TVN/TVN7) en Oostenrijk (20 % van ATV+) heeft verkocht en per 1 september 2003 Veronica Uitgeverij BV verkreeg (middels SBS Broadcasting BV).

SBS Broadcasting BV (waarvan SBS Broadcasting SA 63 % bezit) realiseerde met haar drie televisiezenders Net 5, SBS 6 en Veronica TV een omzet van 99,594 miljoen euro over het eerste half jaar (4,3 % stijging ten opzichte van vorig jaar). Dit zou volgens SBS Broadcasting SA komen door ‘stijgende marktaandelen’ bij de kijkcijfers. Veronica Uitgeverij BV (met Veronica Magazine en Satellite onderdeel van SBS Broadcasting BV) boekte een netto omzet van 30,942 miljoen euro met een bruto operationeel resultaat van 5,804 miljoen euro (‘income from operations’). Over het tweede kwartaal boekte Veronica Uitgeverij BV een omzet van 16,301 miljoen euro met een bruto operationeel resultaat van 3,236 miljoen euro. De drie Nederlandse tv-zenders boekten over het tweede kwartaal 57,681 miljoen euro omzet (bijna 3,3 % meer dan vorig jaar). In Vlaanderen boekte VT 4 een omzet van 31,4 miljoen euro over het eerste half jaar. De bedoeling is dat VT4 per 1 oktober een ‘SBS-zusje’ krijgt die zich op het vrouwelijk publiek zal richten.

De halfjaarcijfers van concurrent RTL Group SA waaronder die van RTL Nederland worden op 31 augustus bekend gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *