Revah maakt nieuwe aanbod Casema bekend

Revah, importeur van o.a. digitale Nokia satelliet-, kabel- en ether-ontvangers heeft op haar website het vernieuwde aanbod van het nieuwe Casema Digitale Televisie-aanbod (CDT) bekend gemaakt. Volgens de site waarop DutchMedia is gewezen zal het digitale betaal-pakket onder de naam ‘TVD’ doorgaan. Het ‘basisaanbod’ zal dan uit 32 zenders bestaan die vooral uit (thans) analoog doorgegeven zenders bestaat. Zenders als ARTE, EuroNews, RTBF La Une, RTL, Rai Uno, TVE Internacional, ERT Sat (Grieks) en France 2 die slechts beperkte analoge distributie kennen, worden toegevoegd voor het hele gebied, alsmede ‘extra zenders’ die thans deel uitmaken van het digitale zenderaanbod, waarbij Sky News, Private Blue en Landscape worden omgeruild voor Motors TV en TBN Europe alsmede Landscape. Ten aanzien van het aanbod van UPC Digital en TV Home (Essent Kabelcom) is het aanbod van Casema beperkter. Uiteraard is voor een abonnement een analoog kabelabonnement vereist (waarvoor Casema 13,30 euro per maand als standaard hanteert).

In het afzonderlijk af te nemen ‘TVD Plus’ zijn de Discovery-themakanalen alsmede MTV2/VH1 opgenomen in een pakket van 15 themazenders aangevuld met de non stop audio van Music Choice. Daarnaast biedt Casema TVD voortaan een aantal optiekanalen die met name op Turken, Chinezen, Hindi’s en Arabieren gericht zijn. Spice Platinum en CineNova1/2 blijven als optie beschikbaar. VoetbalKanaal dat eveneens onderdeel zal uitmaken van het nieuwe aanbod, is nog niet ingepast. Uit welingelichte DutchMedia-kringen bleek eerder dat het nieuwe ‘basisabonnement’ ongeveer 9,90 euro zal kosten. Nieuwe TVD-abonnees dienen daarnaast voortaan een digitale ontvanger te kopen. In navolging van Multikabel en Essent Kabelcom (TV Home) zal ook Casema overgaan op Irdeto-simulcrypt. DutchMedia zal – aangezien het geen werkdag is vandaag – zo snel mogelijk verdere bevestiging en informatie trachten te verkrijgen hierover. De herlancering van CDT tot Casema TVD zal volgens Revah omstreeks 19 augustus plaats vinden, terwijl Casema zelf de datum van 1 september hanteert.

NOOT: deze informatie is met name afkomstig van Revah die de volledige zenderlijst publiceert en door HIEROP te klikken op te vragen is.
(met dank aan Karel van Kooten)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *