Overname Viva Media AG (w.o. The Box) door MTV OK

De Duitse mededingingsautoriteit (Bundeskartellamt) heeft de overnameplannen van Viva Media AG door Viacom Inc (MTV Networks) goedgekeurd, zo heeft DutchMedia vernomen.

De Duitse mededingsautoriteit verklaarde dat op de betrokken markten, in het bijzonder die van televisiereclame geen marktdominantie ontstaat. In de optiek van de mededingingsautoriteit – die vooral over de Duitse markt heeft geoordeeld – brengen een combinatie van MTV/Viva Media geen wezenlijke andere marktverhoudingen met zich mee in een markt waar RTL Group SA en ProSiebenSat.1 Media AG actief zijn. Ook voor de doelgroep 14 tot 29 jarigen oordeelde de Duitse toezichthouder dat voor adverteerders afdoende concurrentie is, en deze vooral op ‘grotere’ zenders afstemmen. Met de overname verkrijgt MTV de volledige controle op de muziektelevisiezendermarkt in o.a. Nederland en Duitsland.

Met de toestemming van de Bundeskartellamt is de belangrijkste toestemming voor de overname voor Viacom/MTV binnen. Zodra de betrokken Landesmedienanstalt, cq. de Kommission zur Ermittlung der Konzentration in Medienbereich (voor de Duitse markt) de toestemming heeft gegeven, kan het Duitse overnameproces geƫffectueerd worden. In Duitsland zullen Viva en Viva Plus onder controle van MTV komen, in Nederland zal The Box onder controle van MTV Networks BV komen. Viacom Inc, wil 100 % van Viva Media AG verkrijgen en zal na de overname van 75,8 % van Viva Media AG met een al vooraangekondigd publiek bod op de aandelen het bedrijf van de beurs willen halen. Overigens staat op de kalender dat Viva Media AG komende donderdag haar halfjaarcijfers zal presenteren.

Zie ook het eerdere bericht dat naar aanleiding van de overname-aankondiging is geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *