Raar gedrag leiding=afnemen radio Van Peperstraten

De RTV-afdeling van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) vertoont vreemd gedrag. Het was eerder aangekondigd, maar het moment zelf blijft vreemd. Gerard Dielessen is als verantwoordelijk directeur van NOS-RTV blijkbaar samen met de Raad van Bestuur van de NOS in een kramp geschoten die teruggaat naar 1988/1989, resp. 1992/1995 toen commerciële omroep in Nederland grotere vormen begon aan te nemen in de radiomarkt.

En dus is er per begin september een verbod voor Toine van Peperstraten om voortaan weekenduitzendingen voor Radio Veronica (dat in handen is van Sky Radio Ltd) te maken. Een zeer creatief inperkende regel, aangezien Van Peperstraten hierdoor voor radiowerk gedwongen wordt om op publieke zenders zijn gading te vinden, dat lastiger voor hem is dan bij Radio Veronica. Opvallend ook omdat nog geen twee weken geleden een publieke zender een koppeling wist te leggen met een commerciële zender en een ‘experimentele’ gezamenlijke nachtuitzending werd gemaakt door Rob Stenders (Yorin FM) en Gerard Ekdom (VARA-zendtijd Radio 3FM). Te voren bleek dit geen probleem, totdat na de uitzending blijkbaar de ‘bureaucraten’ zich hierover gingen bekommeren. Tip voor Toine van Peperstraten: wekelijks te ‘gast’ zijn in weekenduitzendingen van Radio Veronica met ‘onkostenvergoedingen’ kan altijd nog? Of bij concurrerende sportrubrieken werken op commerciële zenders met vrijheid om radio (elders) te maken kan wellicht ook interessant worden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *