‘34.000 Casema TVD klanten eind dit jaar’

In navolging van het bericht over Casema TVD d.d. 8 augustus het volgende:

Het ‘TVD Plus’ deel van het digitale betaalaanbod van Casema TVD zal als onderdeel voor alle TVD basisklanten te zien zijn. Daarmee bestaat het digitale aanbod voor 9,95 euro per maand uit circa 28 tv-zenders extra bovenop het reguliere analoge aanbod dat gedigitaliseerd zal worden aangeboden.

Casema-woordvoerder Gradus Vos bevestigt de herlanceerdatum van 19 augustus. Vanaf dan zullen Panasonic (TU DC40RD) en Nokia (119C) kabelontvangers als eerste in de markt worden gezet, gevolgd door Philips en Samsung. Deze zullen tussen 150 en 200 euro kosten.

Het UPC-VoetbalKanaal zal het eerste jaar zonder meerprijs worden aangeboden aan alle TVD-abonnees, daarna zal de zender als ‘premium-optiezender’ worden aangeboden. Casema mikt met lage instapprijzen voor enkele Turkse zenders (meerprijs op analoog 10,95 euro per maand) en Arabische zenders (meerprijs op analoog 12,45 euro per maand) duidelijk ook op bepaalde etnische groepen die veelal via satelliet de meeste kanalen kosteloos ontvangen.

Casema hoopt met TVD eind dit jaar 34.000 abonnees te kunnen hebben; thans zijn dit er circ 24.000. Het oude CDT aanbod heeft maximaal 35.460 abonnees geteld. Casema TVD krijgt circa 2, maar maximaal drie jaar de tijd zichzelf te kunnen terugverdienen. Digitale televisie bestaat bij deze kabelaar sinds 2001.

Verder stelt gekozen dat het TVD-aanbod op basis van ‘klantvraag en bedrijfseconomische redenen’ is vastgesteld als basis voor ‘verdere ontwikkeling van digitale televisie in Nederland’, aldus woordvoerder Gradus Vos. Casema erkent dat het ‘redelijk lastig is’ om een marktvoorspelling te doen en daarom kiest voor een behoudende marktbenadering. Met name de ‘bedrijfseconomische redenen’ brengt met zich mee dat het aanbod ten opzichte van UPC en Essent Kabelcom kleiner is (minder multiplexen, minder zenders). Casema beschouwt haar diigtale aanbod daarentegen ‘gelijkwaardig’ aan UPC Digital. UPC Digital is echter naast een uitgebreider digitaal tv-aanbod ook actief met een aanbod aan multimediale toepassingen en een pay-per-view aanbod waar Casema dit (vooralsnog) ontbeert.

Meer over het aanbod is in het eerder deze week geschreven bericht
van 8 augustus op deze site te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *