Casema: uitstel herlancering digitaal betaalpakket

Kabelaar Casema heeft de herlancering van haar digitale kabelpakket voor onbepaalde tijd uitgesteld. Volgens Casema-woordvoerder Gradus Vos is een technisch probleem opgedoken bij de introductie van het nieuwe uitzendsysteem in het Casema-netwerk waar nog geen oplossing voor is voorzien. Casema zou oorspronkelijk vandaag met het concept van digitale (Irdeto2) kabelontvangers die gekocht dienen te worden bij een abonnement van start gaan. Essent Kabelcom heeft met TV Home eenzelfde systematiek met nagenoeg hetzelfde technische uitzendsysteem dat technisch bij Mediakabel wordt betrokken.

Het probleem is pas na de ‘testfase’ opgedoken bij grootschalig gebruik. Klanten zouden hierdoor de signalen van Casema TVD niet stoorloos kunnen ontvangen. Om deze reden heeft Casema -totdat een oplossing is gevonden – besloten tot uitstel. Volgens woordvoerder Vos is het nog onduidelijk of het hernieuwde aanbod ondertussen wel voor de bestaande 24.000 CDT (Casema Digitale Televisie) abonnees beschikbaar zal worden gesteld die via oudere Sagem-kabelontvangers (met de Viaccess codering) kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *