Essent Kabelcom: ‘probleem bekend’

Volgens Essent Kabelcom die actief is met het digitale kabelpakket TV Home is het soort problemen waarmee Casema in haar gebied mee te kampen heeft, bekend en ondervangen.

Essent Kabelcom heeft te maken gehad met problemen bij Panasonic kabelontvangers die bij te zwak signaal vastliepen of andere problemen vertoonden. Volgens woordvoerder Jan Bakker is het probleem inmiddels opgelost en is nieuwe software voor deze digitale kabelontvangers beschikbaar gesteld. TVHome-gebruikers van deze ontvangers hebben volgens Bakker bericht gekregen over de oplossing. Essent Kabelcom had – net als bij Casema – in de testopstelling geen problemen met de ontvangers; de problemen kwamen pas aan het licht bij de daadwerkelijke technische uitrol. Casema heeft vandaag voor de bestaande klanten in ieder geval geen wijzigingen doorgevoerd. Alhoewel Essent Kabelcom en Casema gebruik maken van dezelfde technische leverancier van de digitale kabeltelevisiesignalen (Mediakabel), kon Essent niet aangeven of de voor Essent werkbare oplossing ook voor Casema kan gelden.

UPDATE: Casema reageert met de melding dat het probleem zoals bij Panasonic optrad niet hetzelfde probleem is zoals Essent rapporteerde. Alhoewel Essent niet over andere structurele storingen spreekt, heet het systeem volgens Casema bij de implementatie op haar netwerk te kampen met blokvorming eens per uur op wisselende kanalen die optreedt bij ALLE digitale kabelontvangers, behalve de ‘oude’ Sagem-ontvangers. Totdat hier een oplossing voor is, zal de herlancering van Casema Digitale Televisie (CDT) tot Casema TVD niet plaats vinden. Volgens een woordvoerder is het niet aan hem om uitlatingen te doen over Essent Kabelcom wat deze technische problemen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *