VoetbalKanaal alleen bij UPC in meervoud!

De volledige versie van VoetbalKanaal blijkt alleen bij UPC Digital beschikbaar te zijn. Kabelaars Essent Kabelcom, Casema en CAIW bieden via hun digitale pakketten alleen de ‘hoofdversie’ van de zender die voroalsnog onderdeel uitmaakt van hun betaalde digitale basisaanbod. Bij UPC Digital kost de zender als optie bij UPC Digital 10 euro per maand extra. Tijdens de presentatie van de zender op 29 juli jl. werd de zender nog als aanbieder van ‘topvoetbal’ tot cruciaal bestempeld ter bevordering van de overgang van analoge naar digitale kabeltelevisie. De aangekondigde mogelijkheid om tegelijkertijd verschillende wedstrijden van voetbalclubs live te kunnen volgen is voorbehouden aan de UPC Digital-abonnees. Tijdens de persconferentie werd bij vragen over de reden van de verschillen in prijsstelling slechts de interne afwegingen van kabelexploitanten genoemd.

Zowel Casema als Essent Kabelcom erkennen dat het niet uitzenden van de multicastwedstrijden te maken heeft met financiƫle investeringen die voor capaciteitsuitbreiding benodigd zijn. Volgens een Essent Kabelcom-woordvoerder is dat voor dit voetbalseizoen niet aan de orde, wellicht voor het volgende seizoen (2005/2006). VoetbalKanaal is in handen van UPC Programming BV.

Doordat VoetbalKanaal per regio niet alleen een andere prijs-stelling, maar ook een compleet andere invulling kent inzake de beschikbare live wedstrijden, lijkt landelijke promotie van de zender – ondanks de gebundelde krachten – lastig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *