Jacqueline Bierhorst naar Fox Kids (Jetix)!

Jacqueline Bierhorst is per begin september aangesteld als ‘director business development’ bij Fox Kids, dat over enige tijd zal worden omgedoopt tot Jetix. Dit wordt bevestigd door Fox Kids. Bierhorst verliet eind juni MTV Networks BV alwaar ze laatstelijk ‘channel manager’ Nickelodeon en vice-president business development was. Bierhorst was eerder voor MTV Networks BV (MTV, TMF en Nickelodeon) mede verantwoordelijk voor de distributie van de zenders.

De komst van Bierhorst bij het dochterbedrijf van Jetix Europe NV is opvallend. Jetix/Fox Kids is een directe concurrent voor Nickelodeon (MTV Networks BV). Jetix Europe NV, een 75,7 % dochter van Walt Disney Corp zendt in Nederland – in tegenstelling tot de zenders in andere landen in deeltijd uit. Talpa Capital BV, een bedrijf van John de Mol, heeft 10,1 % van Jetix Europe NV in handen. Talpa Beheer BV, eveneens een bedrijf van John de Mol bezit sinds kort circa 8 % van Viva Media AG (inclusief The Box), het bedrijf waarvan Viacom/MTV Networks de overname van 75,74 % van de aandelen zeer binnenkort hoopt te effectueren. Viacom/MTV wenst 100 % van de aandelen Viva Media AG te verkrijgen. De Mol zou daarbij met name in Brainpool, het Duitse productiebedrijf van Viva Media AG geinteresseerd zijn.

De vraag is echter wat Bierhost als distributiemanager bij Jetix/Fox Kids voor taak krijgt. Fox Kids/Jetix zendt immers van 06 tot 18 uur uit op het kanaal van Veronica TV (van SBS Broadcasting BV). Hiertoe heeft Jetix Europe NV een joint venture gesloten met SBS Broadcasting BV (TV 10 Holdings LLC). SBS Broadcasting BV verzorgt de distributie-overeenkomsten voor TV 10 Holdings LLC.

P.s.> dit artikel is NIET journalistiek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *