Zusterbedrijf Radio 538: zeer duur NL-voetbal?!

De SP meldt dat Sportfive 1 miljoen euro per duel vraagt voor uitzendingen van wedstrijden die het Nederlands elftal spelen in het kader van uitwedstrijden voor de kwalificatie van het WK Voetbal 2006.

RTL Nederland, SBS Broadcasting BV en de NOS zouden volgens de SP – die zich baseert op Voetbal International – hier door de hoogte van het bedrag, niet in geïnteresseerd zijn.

Interessant is om te weten dat degene die 1 miljoen euro per duel vraagt, Sportfive in feite een zusterbedrijf is van Radio 538. Immers, Advent International, dat 90 % van Radio 538 (Vrije Radio Omroep Nederland BV) bezit, heeft sinds enige tijd de meerderheid van Sportfive. Ook de ‘moeder’ van RTL Nederland (RTL Group SA) bezit een belang in Sportfive: 25 %.

De thuiswedstrijden van het Nederlands elftal worden wel uitgezonden door SBS 6. De SP wil nu dat staatssecretaris Van der Laan met de KNVB in gesprek gaat over de kwestie. Eén probleem is echter dat over de uitzendrechten van uitwedstrijden buiten Nederland de KNVB geen zeggenschap heeft….Wellicht dat het aanspreken van de aandeelhouders van Sportfive, meer zin heeft: ze zitten niet ver van huis, zeker niet voor Fons van Westerloo die in dienst is van RTL Group SA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *