FunX met vijfde editie

De publieke stadsregiozender FunX start medio oktober met een vijfde editie van haar radiostation. Deze editie zal als ‘interneteditie’ onder de naam FunX Plus uitzenden en is bedoeld voor luisteraars buiten de stadsregio’s Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Voor FunX Plus is inmiddels een overeenkomst met internetprovider XS4all gesloten alsmede Buma/Stemra voor de auteursrechten. FunX Plus zal met 5000 simultane streams beschikbaar komen in een geluidskwaliteit van 128 kbit/s. FunX-directeur Willem Stegeman stelt dat deze versie ook in de toekomst voor kabeldistributie buiten de G4 stads-agglomeraties zal worden ingezet, zij het dan met een geluidskwaliteit van minimaal 192 kbit/s. FunX zal zich overigens dit jaar niet meer per se actief presenteren op presentatie-avonden van programmaraden, maar zal programmaraden wel om distributie verzoeken en ingaan op vragen tot informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *