SP vult VVD aan in kamervragen EU-show

SP-kamerlid Harry van Bommel heeft ter aanvulling op vragen VVD-kamerlid Fadime Örgü om verdere opheldering gevraagd rondom de verkiezingshow aan staatssecretarissen Van der Laan (Media & Cultuur) en Nicolaï (Europese Zaken).

De SP vraagt de verantwoordelijke bewindslieden met name over de betrokkenheid van verzekeraar Achmea en waar de verantwoordelijkheden voor de uitzending liggen alsmede wat de ‘tegenprestatie’ voor Achmea is voor de uitzending.
Fadime Örgü vroeg zich al eerder de beweegredenen af waarom een EU-televisiedebat niet bij de publieke landelijke omroep kan worden uitgezonden, maar op RTL 4 en vroeg een korting op het budget van de NOS van 300.000 euro omdat deze de wettelijke taak heeft – volgens Örgü om aandacht te besteden aan Europese parlementaire aangelegenheden….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *