Commissariaat: NOS-aanvraag Colorful ingetrokken

Het Commissariaat voor de Media meldt dat de NOS haar aanvraag voor de toestemming van een nieuw format van Colorful Radio vanmorgen heeft teruggetrokken. De NOS heeft eind vorige week een dergelijke aanvraag gedaan. Het Commissariaat voor de Media stelt desgevraagd nog geen oordeel over de aanvraag te hebben gegeven. Volgens uitspraak van de rechter dient Colorful Radio vier weken na oktober (dus 11 november) haar uitzendingen te staken. Het Commissariaat stelt dat Colorful Radio voor 15 november stopt.

De NOS zelf wil desgevraagd slechts bevestigen dat de aanvraag bij het Commissariaat voor de Media is ingetrokken en wil voor het overige geen mededelingen doen. Over de kwestie heeft eerder overleg plaats gevonden tussen Medy van der Laan (staatssecretaris OC&W, D66), Jan van Cuilenburg (Commissariaat voor de Media) en Ruurd Biermans (lid Raad van Bestuur van de NOS). Gisteren lekte al bij VPRO’s 3voor12 uit dat er sterke aanwijzingen bestaan dat Colorful Radio eind deze week haar uitzendingen staakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *