EO krijgt extra Radio 1-nacht

De Evangelische Omroep (EO) heeft sinds kort extra nachtelijke uitzendtijd verkregen. Elke zondag op maandagnacht zendt de EO voortaan op Radio 1 uit van 01 tot 06 uur. De NCRV heeft haar nachtuitzending gedurende deze nachten gestaakt. De EO heeft hierdoor voortaan twee ‘Radio 1-nachten’. Volgens zendercoƶrdinator Jan Westerhof wilde de NCRV dat ook ‘s nachts er gehorizontaliseerde uitzendingen zouden zijn. De andere omroepen zagen dit anders, aldus Westerhof tegenover DutchMedia. Oorspronkelijk had de NCRV op deze uitzendnacht een uitzending dat overwegend uit de combinatie van interactie en literaire/spirituele duiding bestond, maar de laatste maanden waren de uitzendingen vooral van talkradio-aard. De NCRV blijft overigens met Casa Luna actief. Jan Westerhof zegt er naar te streven dat 24 uur per dag de Radio 1-uitzendingen rechtstreeks gepresenteerd worden. Dit jaar verwacht Westerhof dat ook in de zomermaanden Casa Luna zal blijven uitzenden, in tegenstelling tot de muzikale uitzendingen van ‘Casa Musica’ afgelopen zomermaanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *