Liberty Global nieuwe merknaam moeder UPC

Liberty Global of voluit Liberty Global Incorporated is de nieuwe merknaam voor de ‘moeder’ van kabelexploitant UPC, ChelloMedia en andere zusterbedrijven die tot voor kort onder UGC oftewel UnitedGlobalCom vielen. Liberty Global is enkele weken geleden ontstaan dankzij de fusie van Liberty Media International en UnitedGlobalCom. Liberty Media International had voor de fusie al een meerderheid in UnitedGlobalCom. John C. Malone blijft in de nieuwe constructie de belangrijkste aandeelhouder van het bedrijf.

De Europese activiteiten zijn in de tussenholding Liberty Global Europe Inc. ondergebracht (voorheen UGC Europe). Liberty Global heeft inmiddels een bedrijfswebsite geopend die door HIER op te klikken, te vinden is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *